Bookmakere: Hvad du bør vide, inden du starter med at spille

En bookmaker er en virtuel eller landbaseret væddemålsfacilitet. Normalt tilbyder bookmakere at placere væddemål på sportsbegivenheder. Lovene i forskellige lande tillader også spillere at satse på begivenheder inden for politik, økonomi, kultur og så videre.

For at begynde at spille skal du registrere dig ved hjælp af dit telefonnummer og andre personlige oplysninger. Senere kan det være nødvendigt at bekræfte dem gennem identifikation. På denne måde vil bookmakeren kontrollere klientens alder - kun voksne brugere kan spille hos lovlige selskaber.

Bettingprocessen er ganske simpel. Bookmakeren angiver oddsene for en bestemt begivenhed, og kunden satser penge på udfaldet af interesse. Ved gevinst bliver væddemålets beløb ganget med oddsene - spilleren får sine penge tilbage og tager gevinsterne. Lad os nu se på, hvilke sportsvæddemål bookmakere tilbyder.

Udvalg af Sport og Væddemål

I dag tilbyder de bedste bookmakere mere end 30 sportsgrene at spille på. Du vil altid finde væddemål på fodbold, basketball, tennis, ishockey, volleyball og håndbold. Nogle sider forsøger at imødekomme interessen hos mere erfarne kunder og tilbyder væddemål på mindre populære discipliner som lacrosse, hurling, netball og andre.

Antallet af væddemål på bestemte kampe varierer også markant. Markedsledere kan udarbejde mere end 1500 muligheder for topfodboldkampe — verdensmesterskaberne, Champions League og de største europæiske mesterskaber (England, Tyskland, Spanien, Italien og Frankrig).

Det mest populære bettingmarked (dvs. bettingbegivenhed) i enhver sport er udfaldet af en kamp. Dette er det grundlæggende væddemål, der tilbydes for flertallet af spil. Derudover vil du i mange discipliner finde væddemål på totaler (mål, point, spil, sæt osv.) og handicap-væddemål — en betinget fordel eller forskel i forskellige indikatorer.

Væddemål kan også opdeles i pre-match og live:

  • Pre-match-væddemål placeres, før en kamp begynder. Listen over kampe med alle bettingmuligheder og odds kaldes en bettinglinje.
  • Live-væddemål foretages, mens kampen er i gang. Afhængigt af begivenhederne på banen kan odds variere betydeligt, og i denne tilstand er hastigheden af reaktion og evnen til at forudsige spillet af stor betydning. Live-væddemål placeres i sektionen "Live" eller "In-play".

Bookmakernes Odds

Når en bookmaker forbereder et udvalg af begivenheder og markeder for en kamp, vurderer de sandsynlighederne for alle udfald og fastsætter de passende odds. Formlen for at konvertere procentdelen af sandsynlighed til odds ser således ud:

Odds = 100% / % af sandsynlighed

Bookmakerens odds viser også spilleren potentielle gevinster. For at finde udbetalingsbeløbet i tilfælde af en vellykket begivenhed, skal du multiplicere væddemålsbeløbet med oddsene.

For eksempel, lad os tage oddsene på udfaldene af Champions League-finalen 2022/23 mellem Manchester City og Inter. Bookmakeren tilbød odds på 1.56 på Manchester Citys sejr, 4.33 på uafgjort og 7.60 på Inters sejr. Manchester City vandt 1-0. Hvis vi havde placeret et væddemål på 100 enheder på Citys sejr, ville udbetalingen have været 100 x 1.56 = 156 enheder, med en nettogevinst på 56 enheder (156 - 100 = 56).

Oddsene for kampe på bookmakernes hjemmesider ændrer sig konstant — både før kampens start og under begivenheden. De primære årsager til, at bookmakeren kan justere de offentliggjorte odds, er:

  • Kampnyheder. En skade på en nøglespiller, en træners pludselige afgang, vejrudsigten — alt dette kan påvirke situationen og ændre oddsene.

  • Overbelastning. Når der placeres et stort antal væddemål på et udfald, sænker bookmakeren oddsene for denne begivenhed og gør dem højere for det modsatte marked.

  • Odds tilbudt af konkurrenter. Bookmakeren overvåger oddsene tilbudt af andre selskaber og foretager ændringer for at forhindre sikre væddemål.

Bookmakerens Profit

Operatøren vinder altid, uanset spillernes væddemål og udfaldet af begivenhederne. Dette er muligt takket være marginen. Dette er bookmakerens kommission, som er inkluderet i oddsene. Jo lavere margin er, jo højere er oddsene og dermed også potentialet for spilleren at vinde. For at beregne margins størrelse kan du bruge en simpel formel:

Margin = (100/odds på det første udfald + 100/odds på det andet udfald + ...) - 100

For eksempel, lad os tage kampen i Wimbledon-finalen 2023 mellem Carlos Alcaraz og Novak Djokovic. En af bookmakerne tilbød odds på 2.65 for Alcaraz' sejr og 1.55 for Djokovics succes. Så margin størrelsen er (100/2.65 + 100/1.55) - 100 = 2.25%. Denne procentdel af det samlede beløb af væddemål tages af bookmakeren.

Bonusser

For at tiltrække nye kunder og opretholde interesse for væddemål blandt eksisterende klienter afholder bookmakere forskellige kampagner. De fleste bookmakere tilbyder bonusser ved registrering hos dem. Før du benytter dig af dette tilbud, anbefaler vi, at du omhyggeligt læser alle betingelser for kampagnen for at undgå kontroversielle situationer. Lad os se på de mest almindelige typer af bonusser:

  • Gratis væddemål giver spilleren mulighed for at placere et væddemål uden at bruge deres egne penge og få en reel gevinst. Bonusbeløbet skal satses på en begivenhed, der er berettiget til kampagnens betingelser. Hvis væddemålet vinder, modtager spilleren nettobeløbet af gevinsterne uden beløbet af det gratis væddemål til kontoen. Disse penge kan som regel udbetales til kontoen, medmindre der er angivet andet i reglerne.

  • Kontantbonus betyder ekstra penge fra bookmakeren. Dette beløb kan være fast eller afhænge af indskuddets størrelse. Normalt kræver en kontantbonus omsætning, hvilket betyder, at for at få pengene skal spilleren placere flere væddemål med et samlet beløb, der overstiger bonusbeløbet flere gange (omsætningskrav). Omsætningen kan foretages fra en bonus eller hovedkonto.

Ved omsætning eller brug af en bonus kan bookmakere sætte begrænsninger for væddemål med hensyn til odds, typer, sportsgrene og andre betingelser. Desuden skal du altid være opmærksom på omsætningsperioden og gyldigheden af bonusserne.

Lovligheden af bookmakernes arbejde

En lovlig bookmaker er en virksomhed, der opererer i overensstemmelse med lovene i deres land, betaler skat og har et passende tilladelsesdokument - en licens fra myndigheden for regulering. Reglerne, der styrer lovligheden af en bookmakers arbejde, kan variere betydeligt fra land til land.

Du vil finde anmeldelser af alle licenserede bookmakere på Legalbets hjemmeside. Når du vælger at spille hos et lovligt firma, kan du være sikker på sikkerheden af dine penge og personlige oplysninger. Derudover vil du i tilfælde af tvister ved væddemål ved en lovlig online bookmaker have mulighed for at gå i retten for at forsvare dine rettigheder.

Copy the token