Margin: Hvad og hvordan kan man beregne bookmakerens margin?

Hvad er margin hos en bookmaker, hvordan beregnes den, og hvorfor er det nødvendigt at gøre det? På denne side vil vi vise matematikken bag, hvorfra spillesiden tjener penge på dine væddemål.

Hvad er Bookmakerens Margin

Margen er forskellen mellem det samlede beløb af væddemål foretaget af spillere og det beløb, som bookmakeren er villig til at udbetale i tilfælde af gevinst på alle mulige udfald. Denne forskel er bookmakerens kommission og udgør dens garanterede indtægt. Margenin sikrer virksomhedens profit på spillernes bekostning, så det er vigtigt at kende til den.

Bookmakere inkluderer en kommission i oddsene. Jo lavere den er, desto større er potentialet for gevinster for spilleren. Jo højere margin er, jo lavere er gevinsterne. Størrelsen af marginen vises ikke på hjemmesiden, men du kan selv beregne den.

Hvordan Beregnes en Margin

Der er to formler - for begivenheder med to og tre udfald. For at beregne marginen skal du blot indsætte oddsene i den passende formel. Nedenfor vil vi give beregningerne, så du er fortrolig med dem, men det er ikke nødvendigt at gentage det hver gang - der er mange marginberegnere på internettet, og de fungerer præcist ud fra disse formler.

Eksempel på beregning for to udfald.

Lad os betragte kampen mellem Jannik Sinner og Daniil Medvedev i finalen af Australian Open-tennisturneringen. Oddsene for sejr til den første tennisspiller er 1,39, og for den anden 3,20.

Vi indsætter værdierne i formlen: (1 - Odds1 * Odds2 / (Odds1 + Odds2) * 100%.

Margin = (1 - 1,39 * 3,20 / (1,39 + 3,20) * 100% = 3,10%.

3,1% er en lav margin for tennis. Dette tal betyder, at ud af alle væddemål på vinderen i denne kamp tager bookmakeren 3,1% til sig selv, dvs. ud af de indsamlede $100 er de klar til at udbetale $96,90.

Eksempel på beregning for tre udfald.

Lad os gå videre til fodboldkampen Liverpool - Chelsea i den engelske Premier League. Hjemmeholdets sejr vurderes til odds 1,60, gæsterne 5,30 og uafgjort 4,80.

Formel: (1 - Odds1 * Odds2 * Odds3/(Odds2 * Odds3 + Odds1 * Odds3 + Odds1 * Odds2)) * 100%.

Margin = (1 - 1,60 * 4,80 * 5,30/(4,80 * 5,30 + 1,60 * 5,30 + 1,60 * 4,80)) * 100% = 2,15%.

Hvorfor det er nødvendigt at beregne margin?

Marginen påvirker spillernes gevinster på lang sigt. Jo højere bookmakerens kommission er, desto sværere er det at vinde på lang sigt.

For eksempel tilbyder den første spilleside odds på 1,60 for Liverpools sejr med en margin på 2,15%, og den anden tilbyder 1,50 med en margin på 5,99%. For at være succesfuld på lang sigt skal en spiller vinde mindst 62,5% af væddemålene hos den første bookmaker og 66,67% af væddemålene hos den anden.

Marginen er ikke vigtig, hvis du bare vil lave et enkelt specifikt væddemål. Du vil kun kigge efter de højeste odds hos bookmakerne. Men for at vide HVOR du skal kigge, har du brug for information om marginen. Mest sandsynligt finder du de bedste odds præcist på de sider, hvor marginen er lav.

Copy the token