Ansvarligt spil

Guide til ansvarligt spil

  • Husk, at gambling kun bør være til underholdning. Hvis du også kan tjene penge, er det fint, men det bør ikke være dit hovedmål.

  • Spil ALDRIG med penge, som du ikke har råd til at tabe, og endnu mere foreslår vi "Spil aldrig med mere, end du bryder dig om".

Spil kan meget nemt blive en afhængighed, og ingen er immune. Der findes en række værktøjer (både offentligt tilgængelige og fra bookmakerne selv), som du kan bruge til at minimere risikoen for, at du udvikler et spilleproblem.

Det er alles ansvar at gøre alt, hvad der er muligt, for at det er sikkert og sjovt at spille. Det ansvar omfatter også dig som kunde. Du ved bedre end nogen anden, hvor meget du har råd til at spille, og hvad der er en rimelig tid at bruge på det. Derfor er selvevaluering utrolig vigtig, og uden tvivl den vigtigste ting at overveje at gøre. Der er spørgsmål, du kan stille dig selv (husk at svare 100% ærligt), og resultaterne kan hjælpe dig med hurtigt at identificere, om der er et problem.

Nogle af de mest almindelige spørgsmål, der hjælper med selvevaluering, er:

  • Hvor ofte spiller du?
  • Spiller du nogle gange, når du ikke havde planlagt det?
  • Hvordan har du det, når du taber?
  • Har du nogensinde udskudt at mødes med familie eller venner for at spille i stedet?
  • Holder du dine tab skjult for familie eller venner, eller har du løjet?
  • Finder du dig selv i at forsøge at indhente tab?
  • Hvorfor spiller du?

Hvis dine svar på nogle af disse spørgsmål bekymrer dig, bør dit første skridt være at besøge denne hjemmeside: StopSpillet.dk. De tilbyder gratis, fortrolig hjælp og støtte til enhver, der er bekymret for deres eget eller en andens spil. De har også en hjælpelinje: 70 22 28 25, som du kan ringe til, hvis du har brug for at tale med nogen med det samme.

Hvis du beslutter dig for at fortsætte med at spille, men med måde, så har hver eneste bookmaker ret til at tilbyde deres eget sæt til ansvarligt spil. Nogle af de mest almindelige funktioner, som du vil se tilgængelige for dig, når du har registreret en konto, er:

Indbetalingsgrænser

At fastsætte en indbetalingsgrænse på en spilleside betyder, at du på forhånd beslutter det maksimale beløb, du kan indbetale i en given tidsperiode, og dermed begrænser du også det maksimale beløb, du kan tabe. Når du har indbetalt det forudindstillede beløb, vil ingen yderligere indbetalinger blive accepteret af den pågældende bookmaker på din konto, indtil du har afsluttet tidsrammen for den grænse.

Hvordan kan jeg ændre indbetalingsgrænsen?

Hvis du nogensinde ønsker at ændre grænsen, enten højere eller lavere, er det relativt nemt at gøre. Grænser kan som regel sænkes øjeblikkeligt, men for at hæve en grænse skal du normalt vente, indtil den aktuelle tidsperiode, din grænse er sat til, er udløbet. Så du har ikke muligheden for at hæve indbetalingsgrænsen med det samme, hvilket er fair nok, for hvis du kunne, ville det helt ødelægge pointen med at have en grænse i første omgang.

Selvudelukkelse

I den anden ende af spektret kan du beslutte, at gambling ikke er en sikker aktivitet for dig at deltage i, og den bedste fremgangsmåde er simpelthen ikke at gøre det overhovedet, og faktisk gøre det umuligt for dig at gøre det. Det er til dels muligt, fordi alle bookmakere med dansk licens ifølge loven er forpligtet til at tilbyde deres kunder muligheden for at udelukke sig selv, hvilket vil lukke kontoen, og du kan anmode om at blive forhindret i nogensinde at åbne en ny.

Database for ansvarligt spil

Hos legalbet.dk tager vi ansvarligt spil alvorligt og fremmer ansvarligt spil, der kan gøres sikkert. Vi er dog ikke specialister i psykologi eller gældshåndtering, eller altid 100% opdateret på de nyeste IT-tricks til at blokere specifikke hjemmesider og apps. Derfor har vi følgende liste over eksperter, som vi anbefaler, at du går til for at få yderligere information og rådgivning.

StopSpillet.dk (eller ring på 70 22 28 25) - Som allerede nævnt tilbyder de gratis, fortrolig, specialiseret rådgivning til alle, der er bekymrede for deres egne eller andres spillevaner.

Rofus.nu - Hvis du har brug for en pause fra spil, kan du melde dig ud af Spillemyndighedens Register over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS).

På Spillemyndigheden.dk er der en oversigt over statsstøttede behandlingstilbud, hvor du kan få gratis behandling for spilleafhængighed. Behandlingscentrene er uafhængige institutioner og hører ikke under Spillemyndigheden.

Copy the token