Koefficienter af bookmaker: typer og beregningsmetoder

Hvad er koefficienten i væddemål? Dette er en numerisk form for at vise sandsynligheden for en begivenhed med en subjektiv mening fra bookmakeren. Forskellige lande bruger forskellige former for at vise koefficienter, og enhver, der ønsker at være «i emnet» har brug for at vide om dette. Hvilke typer koefficienter er, hvad de betyder, og hvordan man beregner koefficienten uafhængigt? Vi fortæller.

Vi ved, at forfædrene til moderne bookmakere med succes har opereret i mange århundreder på næsten alle kontinenter, og derfor har mange måder at præsentere koefficienter nået vores tid på. Imidlertid anvendes i praksis kun tre af de mest populære typer repræsentation af koefficienter: engelsk, europæisk og amerikansk. Vi vil fortælle i denne artikel om deres ligheder og forskelle samt fordele og ulemper.

Engelsk koefficient

Det menes, at England er fødestedet for bookmakere som uafhængige virksomheder, der er specialiserede i at modtage væddemål i «industrielt volumen». Det er meget logisk, at dette land gav bookmakeren verden sin egen type koefficienter. Engelsk koefficienter er populære i vores tid, og de skal være taknemmelige for de britiske spilinstitutioner, som trofast følger traditionerne for deres forfædre.

Næsten alle moderne britiske bookmakere tilbyder engelske koefficienter i deres linje i henhold til standarden. Engelsk koefficienter har et delvis postformat, for eksempel 20/4. Denne værdi viser forholdet mellem nettovinster og størrelsen på indsatsen. Dette betyder, at med en sats på 4 pund, vil din nettofortjeneste være 20 pund (minus budbeløbet). 

Hvordan kan jeg beregne en sådan koefficient? Engelsk koefficient 20/4 svarer til den koefficient 6.0, der er normal for os. For at oversætte den engelske koefficient til den traditionelle decimalform for os, er det nødvendigt at dele indekset med brøkstallet og indikatoren i nævneren og derefter tilføje enheden til det modtagne nummer. 

Eksempel: 20/4 = 20 : 4 + 1 = 6.

Europæisk koefficient

De europæiske koefficienter kom på det tidspunkt, hvor bookmakervirksomheden begyndte at bevæge sig gradvist fra Det Forenede Kongerige til det nærliggende Frankrig, hvor virksomheden spredte sig hurtigt gennem Vesteuropa. Oprindeligt var det kun britiske kontorer, der arbejdede i vesteuropæiske lande. Derefter begyndte briterne at have værdige konkurrenter som franske og tyske spilinstitutioner.

De fleste af de nye kontorer har besluttet, at beregningen ved hjælp af den engelske koefficient er meget vanskelig. Således kom den europæiske koefficient, som er normal for os eller som den også kaldes decimalkoefficienten. I dag er den europæiske koefficient obligatorisk (men ikke altid standard) på alle bookmakerkontorer i verden uden undtagelse, og i mange kontorer er den den eneste koefficient. Den europæiske koefficient er angivet i decimalform – dette er traditionelle værdier for os 2.0; 4.3 og så videre.

Alle online bookmakere bruger europæiske koefficienter. Hvordan kan jeg beregne koefficienten? Hvis størrelsen på din indsats (i rubler) ganges med koefficienten, får vi det beløb, som bookmakeren skal betale, hvis du vinder en indsats.

Amerikansk koefficient

Amerikanske koefficienter er de sjældneste og sværeste at forstå, som kom i USA få år efter uafhængighedserklæringen.

Den amerikanske koefficient begyndte hurtigt at blive brugt i lokale spilhuse. De vigtigste træk ved de amerikanske koefficienter er tilstedeværelsen af «+» eller «-» -skiltet foran den digitale indikator. Dette tegn gør det muligt at bestemme, hvilket team der er favorit. Tegnet «-» viser status for favoritten.

Lad os prøve at forstå den amerikanske koefficient og beregne koefficienten i henhold til eksemplet. Vi ser på koefficienten -105. Denne koefficient viser, at du skal satse $ 105 for at modtage en nettoresultat på $ 100. Analog til denne koefficient i det europæiske system – 1.95.

Nu ser vi på et eksempel på en positiv koefficient. Antag, at vi ønsker at anbringe en koefficient +110 – dette betyder, at du er nødt til at satse $100 for at få en nettovinst på $110. Dette er det amerikanske system – meningsløst og grusomt. Det er godt, at disse typer koefficienter på dette tidspunkt kun bruges af individuelle bookmakere, men de tilbyder altid engelske og europæiske koefficienter som et alternativ.

Copy the token